Indicaties & Klachten

Indicaties en
soorten klachten.
Ik kan u helpen met een grote verscheidenheid aan
klachten. Hieronder krijgt u een idee om wat voor
klachten dat bijvoorbeeld gaat en voor wie osteopathie geschikt is.
Anatomische tekeningen tegen gekleurde vlakken
Loomans Osteopathie
behandelt
Volwassenen

In het volwassen leven is er een grote verscheidenheid aan klachten mogelijk waar osteopathie bij kan helpen, lichamelijk maar ook mentaal. Lichaam en geest is namelijk één samenwerkend systeem. Zo kunnen mentale klachten lichamelijk invloed hebben maar kunnen lichamelijke klachten ook mentale klachten geven. Voor veel klachten kan osteopathie dus mogelijk een ingang zijn.
Zwangeren

Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap kunnen er klachten ontstaan. Het lichaam moet zich aanpassen aan het groeiproces van het kindje. Deze klachten kunnen zeer verschillend zijn voor elke vrouw. Osteopathie helpt bij het zwangerschapsproces door de specifieke structuren en weefsels voldoende bewegelijkheid terug te geven. Hierdoor is het lichaam in staat om alle veranderingen die tijdens de zwangerschap nodig zijn te verwerken.

Na de Zwangerschap
Na de zwangerschap verkeerd het lichaam in een nieuwe situatie, dit kan klachten geven. Tijdens de zwangerschap en gedurende de bevalling hebben veel trek en duwkrachten invloed gehad op verschillende structuren in het lichaam. Om de balans weer terug te krijgen in het lichaam is het belangrijk dat deze structuren weer worden hersteld naar hun normale spanning en bewegelijkheid. Osteopathie kan zorgen voor dit herstel, waarna het lichaam weer terugkomt in zijn balans.
Sporters

Als sporter krijg je vaak te maken met veel belasting op je spieren, pezen en gewrichten. Juist tijdens deze vergrote belasting moeten alle structuren in het lichaam optimaal samenwerken om tot de optimale prestatie te komen zonder een overbelasting/blessure op te lopen. Osteopathie kijkt naar deze samenwerking van de structuren en zorg ervoor dat jouw systeem optimaal kan presteren. Na een blessure word er niet alleen naar de locatie van jouw blessure gekeken maar wordt het hele lichaam onderzocht op de oorzaak van jouw klacht. Hierdoor ben je beter in staat hoge training/wedstrijd belasting op te vangen en krijg je minder snel blessures. Daarnaast werkt een beter samenwerkend systeem prestatie bevorderend voor jouw sport.
Is een Osteopathie
behandeling voor
u effectief?
Osteopathie is er voor alle leeftijden en situaties (topsport, zwanger, burn-out, etc.) en helpt voor een zeer groot aantal klachten.

Osteopathie valt onder de aanvullende/complementaire geneeskunde. Dit houdt in dat wij aanvullend/complementair zijn aan de reguliere geneeskunde en geen vervanging zijn voor een huisarts of specialist. U doet er verstandig aan om bij medische klachten eerst contact op te nemen met de huisarts om onderliggende ziekten uit te sluiten.
Hyperventilatie
Benauwdheid
Syndroom van Tietze
Maag en darmklachten
Opgeblazen gevoel van de buik
Obstipatie
Spastische darm
Prikkelbaredarmsyndroom
Menstruatieklachten
Blaasontsteking, incontinentie
Nekklachten
Whiplash
Bovenrugklachten
Onderrugklachten
Hernia
Spit
Ischias
Lumbago
Bekkeninstabiliteit
Stuitklachten
Schouderklachten
Frozen shoulder
RSI
Elleboogklachten
Tennis-, en golferselleboog
Polsklachten
Carpaal tunnel syndroom
Handklachten
Heupklachten
Liesklachten
Knieklachten
Patello-femorale klachten
Runner’s knee
Meniscusklachten
Shinsplints
Zweepslag
Enkelklachten
Enkel verzwikking
Voetklachten
Hielspoor
Artrose/Atritis
Spierklachten
(Werk)-houdingsklachten
Hersenschudding
Spanningshoofdpijn
Hoofdpijn
Migraine
Duizeligheid
Kaakklachten
Oorsuizen
Tintelingen naar de armen en/of benen
Doofheid/verminderd gevoel in de armen en/of benen
Aanhoudende klachten na operatie
Aanhoudende klachten na ziekte
Littekenweefsel klachten
Vermoeidheid
Stressklachten
Klachten na burnout
Long-Covid
Aanhoudende klachten na Covid-19